Vertigo

Een duizelingwekkende dosis cinema

10.07.2018

Eerste Skyscraper-recensies online

door Vertigo

De Amerikaanse filmpers heeft zich uitgesproken over Skyscraper met Dwayne Johnson die deze week in de zalen komt. In vergelijking met bijvoorbeeld Jumanji: Welcome to the Jungle werd de film een stuk minder warm onthaald.

EW schrijft dat Skyscraper een Die Hard-wannabe is, maar een goeie slechterik à la Hans Grüber ontbreekt. “De film is een kruising tussen The Towering Inferno en Die Hard, maar heeft niet de kwaliteiten die van die films successen maakten,” staat te lezen.

The Hollywood Reporter zegt hetzelfde, maar voegt eraan toe dat Johnson Skyscraper redt. Wel vraagt men zich af waarom hij nog steeds domme films genietbaar moet maken in plaats van samen te werken met goeie actieregisseurs.

Ook IndieWire deelt die mening en heeft het over een “oerdomme film die zijn eigen domheid niet doorheeft, ondanks de verwoede pogingen van Johnson om er iets van te maken”.

Screendaily schrijft dat er niks origineels is aan Skyscraper en dat Johnson te goed is voor dit soort films.

Variety is iets positiever en noemt Skyscraper “puur en eenvoudig escapisme”. “De structuur van de film is wankel, maar The Rock is een rots in de branding,” luidt het.

 

 

Lees meer over: