Vertigo

Een duizelingwekkende dosis cinema

Vertigo

24.03.2019

Eerste Shazam!-recensies online

door Vertigo

Het nieuwe DC-avontuur Shazam! vertelt het verhaal van de jonge Billy Batson (Asher Angel). Hij krijgt de kracht om in een superheld (Zachary Levi) te veranderen door het roepen van het woord “Shazam!”.

De pers is positief tot lovend over de film. Zo beschrijft The Hollywood Reporter hem als levendig, entertainend en de meest kindvriendelijke DC-aflevering tot nu toe.

Ook Variety is door het dolle heen en spreekt over een luchtige, grappige, evenwichtige en pretentieloze actiekomedie.

IGN noemt het een heel leuke film en schrijft dat hij net als Wonder Woman en Aquaman bewijst dat de toekomst van DC Films er rooskleurig uitziet.

IndieWire vindt dat het geheel meer is dan de som van de delen en prijst de charmes van de film en zijn Spielbergiaanse oog voor detail.

Daarentegen is The Guardian van mening dat de film een strakkere montage en een gepolijster script had kunnen gebruiken. Het zou wel een grote stap voorwaarts zijn voor DC.

Ten slotte oordeelt Entertainment Weekly dat Shazam! twee films in één is en deels over Billy, deels over de schurk Thaddeus Sivana (Mark Strong) gaat. Dat laatste aspect zou slaapverwekkend zijn.

Lees meer over: