Vertigo

Een duizelingwekkende dosis cinema

14.11.2018

Eerste recensies Wreck-It Ralph-sequel online

door Vertigo

Ralph Breaks the Internet is nog maar de derde bioscoopsequel in de ruim 80-jarige geschiedenis van Walt Disney Animation. Buiten The Rescuers Down Under en Fantasia 2000 werden vervolgen op Aladdin, The Lion King en dergelijke namelijk meteen als home entertainment release uitgebracht. Aan de recensies te merken verdient Wreck-It Ralph 2 zijn plaats op het witte scherm.

Variety noemt de film een ambitieuze, geslaagde sequel en één van Disneys beste animatiefilms.

Ook The Hollywood Reporter strooit met superlatieven en prijst de satirische insteek, de eindeloze inventiviteit en de uitstekende humor.

IndieWire gaat nog een stap verder en spreekt over een revolutionaire animatiefilm, zowel wat de verhaallijn van Sarah Silvermans Vannellope als de groei van Disney als bedrijf betreft.

Wat IGN betreft bevat de film veel humor en een mooi boodschap omtrent online gedrag. De Disney-prinsessen zouden de film show stelen, maar de satirische commentaar op het internet zou licht gedateerd overkomen.

ScreenDaily reageert gematigder en schrijft dat de sequel zijn momenten heeft, maar verbleekt bij het origineel.

Volgens /Film is het een verbetering tegenover Wreck-It Ralph, maar spat de film in tegenstelling tot Zootopia of Moana niet van het scherm.

Polygon vindt het tenslotte een heel charmante film, ook al zou hij niet zo puur zijn als de eerste.