Vertigo

Een duizelingwekkende dosis cinema

28.05.2022

Eerste recensies nieuwe Claire Denis Stars at Noon online

door Vertigo

De nieuwe film van Claire Denis, Stars at Noon, is in wereldpremière gegaan op het filmfestival van Cannes. Het is nog maar de tweede keer dat een film van Denis in de officiële competitie zit. De hoofdrollen worden vertolkt door Margaret Qualley en Joe Alwyn.

Stars at Noon volgt een jonge Amerikaanse journaliste gestrand in het hedendaagse Nicaragua. Ze valt voor een mysterieuze Engelsman die haar de beste kans op ontsnapping lijkt te bieden. Ze realiseert zich echter al snel dat hij in nog groter gevaar verkeert dan zij.

Volgens Deadline ontbreekt het de film grondig aan politieke context, psychologische nuances en simpele suspense dat het geheel in elkaar stort.

Variety vindt dat de lome, sensuele signatuur van de auteur overal merkbaar is in deze trage thriller, die van energie wordt voorzien door Qualley’s geweldige prestatie.

The Hollywood Reporter noemt het een van Denis’ minst interessante films met weinig overtuigende vertolkingen van Margaret Qualley en Joe Alwyn en een gebrek aan dramatische textuur of momentum.

IndieWire ziet Denis’ toegankelijkste film voor het Amerikaanse publiek ooit, met nog altijd haar typische stijlkenmerken.