Vertigo

Een duizelingwekkende dosis cinema

27.01.2019

Eerste recensies The Lego Movie 2 online

door Vertigo

Uit de eerste recensies van The Lego Movie 2: The Second Part blijkt dat de geschiedenis zich heeft herhaald. Het eerste deel werd geschreven en geregisseerd door Phil Lord en Christopher Miller en net als hun Cloudy With A Chance of Meatballs alom geprezen.

Lord en Miller verzorgden echter enkel het script voor de sequels op beide animatiefilms met in beide gevallen minder enthousiaste reacties van de critici als gevolg.

Entertainment Weekly noemt The Lego Movie 2: The Second Part beter dan 99 procent van de concurrentie, maar schrijft dat het nieuwe ervan af is. “Alles is nog steeds super, maar een beetje minder,” staat te lezen.

Ook IGN vindt dat de film verbleekt bij het origineel, maar nog steeds heel ambitieus en aangenaam is.

The Playlist maakt eveneens de vergelijking met het eerste deel en doopt het tweede “leuk, energiek, maar niet even memorabel”.

Op gelijkaardige wijze oordeelt IndieWire dat het publiek er enkel aan herinnerd wordt hoe origineel The Lego Movie was.

Variety schrijft dat de sequel heel veel energie bevat, maar niet zo goed in elkaar zit als deel één.

Volgens The Hollywood Reporter is het een repetitief en ongeïnspireerd vervolg.

TheWrap is positiever en noemt het een heerlijk avontuur voor jong en oud dat zelfs de meest cynische mensen zou kunnen raken.

Bij Empire wordt de “prachtige animatie” geprezen, alsook de zelfbewustheid van de film en de surreële humor.