Vertigo

Een duizelingwekkende dosis cinema

Vertigo

08.09.2018

Eerste recensies The Conjuring-spin-off The Nun online

door Vertigo

The Conjuring-franchise is aan zijn vijfde film en derde spin-off toe. Na Annabelle en Annabelle: Creation krijgt de non uit The Conjuring 2 een oorsprongsverhaal, The Nun. De film van Corin Hardy met Taissa Farmiga en Demián Bichir in de hoofdrollen viel niet bij alle critici in de smaak.

In de recensie van The Hollywood Reporter wordt hij nog beschreven als een leuke genrefilm en vergeleken met het oeuvre van horrorstudio Hammer, in het bijzonder Dracula met Christopher Lee.

Ook Variety legt de link met Hammer, maar volgens hen levert de verzameling standaard jump scares slechts een zoethoudertje tot de volgende, degelijke Conjuring-film op, plus gemakkelijk verdiend geld voor Warner Bros.

EW moest dan weer denken aan The Mummy met Brendan Fraser. In hun mening weet The Nun echter niet of hij nu een gothic thriller, bloederige horrorprent of actiekomedie wil zijn.

The Wrap doopt de film “eng, entertainend en onnozel”, maar mist de tijd waarin de franchise zich liet inspireren door waargebeurd onderzoek naar bovennatuurlijke fenomenen.

Volgens RogerEbert.com ontbeert de spin-off in tegenstelling tot het origineel driedimensionale personages en blijft er enkel leeg vertier over.

IndieWire noemt The Nun een degelijke aflevering in de Conjuring-reeks, maar vindt dat Valak geen origin story nodig had. Volgens hen schuilt echte horror in het onbekende.

Tenslotte vindt The Playlist dat de film zijn gebrek aan een goed verhaal probeert te verdoezelen met vertrouwde trucs.