Vertigo

Een duizelingwekkende dosis cinema

Vertigo

22.01.2021

Eerste recensies romantisch drama met Zendaya en John David Washington online

door Vertigo

Het romantische drama Malcolm & Marie met Zendaya en John David Washington is vanaf 5 februari te zien op Netflix en ondertussen staan de eerste recensies online.

De film werd geregisseerd door Sam Levinson (Euphoria) en gaat over een regisseur (Washington) wiens relatie met zijn vriendin (Zendaya) na de wereldpremière van zijn nieuwe film op de proef wordt gesteld.

Volgens Total Film gaat Malcolm & Marie over actuele onderwerpen als de coronacrisis en de Black Lives Matter- en #MeToo-bewegingen, maar zal hij ook de tand des tijds doorstaan.

Empire schrijft dat Zendaya en Washington hun beste acteerprestaties tot nu toe neerzetten en noemt Malcolm & Marie een betoverende denkoefening over liefde, het leven en kunst.

Variety spreekt over een intieme, ruwe en oprechte film over de barsten in een relatie.

Wat The Wrap betreft, laat Levinsons script te wensen over, maar de acteerprestaties van Zendaya en Washington niet.

The Hollywood Reporter vindt dat het vloeiende camerawerk en het sterke acteerwerk en script ervoor zorgen dat Malcolm & Marie geen uitgebreide stijloefening wordt.

The Guardian beschrijft de film als een entertainende en stevige uithaal naar filmcritici.

Volgens IndieWire is Malcolm & Marie zowel zelfzeker als schuchter, zowel diepzinnig als hol en zowel vernieuwend als schatplichtig aan oude Hollywoodfilms.

The Playlist noemt het een sombere en repetitieve film over een slechte relatie.

Entertainment Weekly vindt Malcolm & Marie stijlvol, maar pretentieus en saai.