Vertigo

Een duizelingwekkende dosis cinema

07.12.2017

Eerste recensies noemen Spielberg-drama The Post de juiste film op het juiste moment

door Vertigo

Recensenten zijn vol lof over The Post, het nieuwe drama van Steven Spielberg. Ze prijzen zijn vakmanschap en de acteerprestaties van Tom Hanks en Meryl Streep, maar bedrukken vooral hoe actueel de film is.

IndieWire vat het goed samen: “De film voelt meer aan als een karikatuur van 2017 dan als een historische thriller die zich afspeelt in 1971. The Post gebruikt het Nixon-tijdperk als een vermomming, maar wilt dat je daar doorheen kijkt. Door het verleden te tonen, wil Spielberg het verzet tegen de huidige stand van zaken voeden.”

Volgens ScreenCrush sluit de film dan ook goed aan bij ander werk van de Baard: “Na Lincoln en Bridge of Spies gebruikt Spielberg weer de geschiedenis om iets te zeggen over de moderne Amerikaans samenleving.”

Vanity Fair is cynischer: “Deze film doet zo braaf wat hij moet doen dat hij wel gemaakt lijkt te zijn door een stelletje democraten in een lab.”

“Dit is een van Streeps beste vertolkingen in jaren”, vindt Entertainment Weekly. “Het mooie aan haar acteerprestatie is dat ze je de evolutie van haar personage laat zien. Door haar vertelt The Post niet alleen iets over persvrijheid, maar ook over feminisme.”

Volgens Uproxx behoort de film tot Spielbergs beste werk: “Dit is een van zijn meest dynamische films. De camera glijdt echt door de redactieruimtes en rommelige kantoren en brengt ons tot op de plaatsen waar geschiedenis wordt geschreven.”

Bron: EW