Vertigo

Een duizelingwekkende dosis cinema

04.09.2022

Eerste recensies nieuwe Sam Mendes en X-prequel Pearl online

door Vertigo

De voorbije 24 uur mochten recensenten twee radicaal verschillende films voor het eerst zien. Enerzijds Empire of Light, de nieuwe film van 1917-regisseur Sam Mendes, anderzijds Pearl, de prequel van de horrorhit X. Toch hebben de films één ding gemeen: de filmpers is over geen van de twee laaiend enthousiast.

Empire of Light

Empire of Light zal het publiek wel bekoren, maar de film is gekunsteld, op een fantastische Olivia Colman na”, schrijft The Hollywood Reporter.

“De film mag dan een ode zijn aan bioscopen, Empire of Light is het zelf niet waard om in de cinema te zien”, zegt IndieWire.

Variety is het daar evenwel niet mee eens: “Er is geen betere definitie van filmmagie denkbaar dan de gezichten van Olivia Colman en Micheal Ward die elkaars gevoelens reflecteren.”

Pearl

“De trailer van Pearl suggereerde iets speciaal en avant-gardistisch, maar de film zelf is doordeweeks”, schrijft Variety.

“Als een origineverhaal is de film compleet overbodig”, vindt The Playlist. “Toch zit er een verrassend rijke karakterstudie in Pearl.”

“De film bevat meer Technicolor-kitsch dan waarachtige horror”, besluit The Hollywood Reporter.

Lees meer over: