Vertigo

Een duizelingwekkende dosis cinema

Vertigo

17.05.2019

Eerste recensies nieuwe Gouden Palm-kandidaat Ken Loach online

door Vertigo

Ken Loach maakt na films als The Wind That Shakes the Barley en I, Daniel Blake andermaal kans op de Gouden Palm in Cannes met zijn nieuwe film Sorry We Missed You. Het verhaal volgt een Brits echtpaar met een zogeheten nulurencontract waarbij werknemers geen vast aantal uren presteren.

The Guardian noemt het een open, kwade en ironieloze blik op een belangrijk hedendaags probleem waar niet over gesproken wordt in het nieuws.

Volgens The Telegraph is Loach met Sorry We Missed You op zijn inzichtelijkst en helderst.

Variety schrijft dat Loach alweer een intiem en krachtig drama heeft afgeleverd over het dagelijkse leven van mensen in het Verenigd Koninkrijk en de rest van de wereld.

Wat de The Hollywood Reporter betreft, is het einde van Sorry We Missed You adembenemend dankzij de menselijke empathie en de alledaagse tragiek.

IndieWire beschrijft de film als een tearjerker en crowdpleaser over de arbeidersklasse en een harde, scherpe blik op wanhopige personages die vastzitten in het enige systeem waarin ze kunnen overleven.

Tot slot oordeelt The Wrap dat Loach niet subtiel te werk gaat en zijn botheid eens krachtig dan weer vermoeiend overkomt.