Vertigo

Een duizelingwekkende dosis cinema

Vertigo

03.12.2018

Eerste recensies Netflix-bewerking Jungle Book online

door Vertigo

Andy Serkis’ Mowgli is net als Jon Favreau’s The Jungle Book een bewerking van Rudyard Kiplings gelijknamige boek, maar werd door de Amerikaanse filmpers een stuk minder enthousiast ontvangen.¬†De Netflix-prent heeft momenteel een Rotten Tomatoes-score van 57 procent.

The New York Times noemt het een volwassen fantasy-film. “Hoewel hij niet zonder gebreken is, blijft er veel indrukwekkends over,” staat te lezen.

Volgens Nerdist was het echter niet nodig om zo’n ruige bewerking van Kiplins¬†The Jungle Book te maken en is het coming-of-age-verhaal van Mogwli noch betekenisvol noch uniek.

The Hollywood Reporter vindt dat Serkis’ poging om er een donkerdere film van te maken resulteert in een sombere warboel.

Wat The Wrap betreft, introduceert Serkis’ te veel nieuwe elementen en ondermijnt hij op die manier de herkenbaarheid en charmes van de plot.

IndieWire denkt dat de film noch bij kinderen noch bij volwassenen echt zal aanslaan en merkt op dat de motion capture-technologie sommige personages eer en andere oneer aandoet.

Ook The Guardian weet niet goed voor welk publiek de film bedoeld is, maar noemt het een visueel en technologisch indrukwekkende prent.

IGN prijst het intelligente script en het sterke acteerwerk, maar vindt dat de inconsistente visuele effecten je uit de film halen.

“Net zoals Mowgli weet de film zijn tegenstrijdige helften niet met elkaar te vereenzelvigen,” schrijft Movie Mom.

Lees meer over: