Vertigo

Een duizelingwekkende dosis cinema

Vertigo

12.12.2018

Eerste recensies Mary Poppins Returns online

door Vertigo

De meeste Amerikaanse critici lijken het erover eens dat Emily Blunt een waardige opvolgster is voor Julie Andrews, maar verder lopen de meningen over Mary Poppins Returns behoorlijk uiteen.

Volgens EW weet Marshall het visuele spektakel niet te koppelen aan een samenhangende plot. IndieWire gaat een stap verder en noemt de film saai en gedateerd. “Hij viert de kracht van de verbeelding, maar bevat er zelf bitter weinig van,” schrijft men.

Ook de LA Times spreekt over een slaapverwekkende film en een flauw afkooksel van de eerste.

Hoewel Blunt het beste van zichzelf geeft, komt de film volgens de AV Club niet vernieuwend genoeg over. Volgens CNN hadden ze hem beter Mary Poppins Remade genoemd en Collider vindt dat hij verbleekt bij het origineel.

Ook BBC klaagt het gebrek aan originaliteit aan, maar spreekt over een bovengemiddeld goeie kinderfilm. The Hollywood Reporter vindt dan weer dat hij zowel nostalgisch als innovatief is en beschrijft hem als betoverend.

USA Today schrijft dat de film qua verhaal niet kan tippen aan het origineel, maar desondanks een rustgevende brok nostalgie is. Slate verwelkomt de film als een warme, gezinsvriendelijke troost na een moeilijk jaar.

IGN vergelijkt de film met “het even charmante en oprechte Paddington 2“, maar waarschuwt dat sommigen hem misschien iets te sentimenteel zullen vinden. Variety noemt hem eveneens heel speels en oprecht.

Bron: EW