Vertigo

Een duizelingwekkende dosis cinema

18.08.2022

Eerste recensies Idris Elba’s leeuwenthriller Beast online

door Vertigo

In België speelt de film als sinds woensdag in de zalen, maar het Amerikaanse recensie-embargo voor Beast is nu pas opgeheven. Wat vindt de schrijvende filmpers over Beast, waarin een man zijn dochters tegen een loslopende leeuw beschermt?

“In het genre van man tegen dier is Beast niet de beste, maar ook niet de slechtste film”, oordeelt The Hollywood Reporter. “Het helpt ook dat de film slechts 90 minuten duurt.”

The Playlist vergelijkt Beast met een Spielberg-film maar is ontgoocheld door de climax: “Het lijkt erop dat de productie plots zonder geld zat en dat er dus geen budget meer was voor een grote laatste confrontatie.”

Variety heeft vooral lof voor hoofdrolspeler Idris Elba: “Net zoals de grote Japanse acteur Toshiro Mifune is Elba een erg fysieke performer. Instinctief onthult hij met zijn handelingen informatie over de persoonlijkheid van zijn karakter.”

“Het verhaal van vader en dochters bevat geen greintje spanning”, besluit de Boston Globe. “Maar met een leeuw die op mensen jaagt, zit de film toch niet om geloofwaardige suspense verlegen.”

Lees meer over: