Vertigo

Een duizelingwekkende dosis cinema

12.03.2018

Eerste recensies horrorbelofte A Quiet Place online

door Vertigo

A Quiet Place wist de pers te overtuigen tijdens zijn wereldpremière op het SXSW-festival in Austin, Texas. In de horrorprent spelen regisseur John Krasinski en zijn vrouw Emily Blunt een koppel dat hun kinderen in absolute stilte opvoedt, want bij het minste geluid komen mysterieuze monsters hen opjagen.

Variety is alvast gevonden voor dat idee: “Het is een akelige, originele en genre-overstijgende filmoefening. Hij is technisch goed uitgevoerd en bevat enkele geslaagde, angstaanjagende momenten, maar ietwat te gehecht aan de logica van de premisse. De film haalt teveel spanning uit het feit dat elk geluid van een personage dodelijk kan zijn.”

Vanity Fair vindt vooral de cast sterk: “De film is vooral zo goed omdat Krasinsky en Blunt hun levensechte twijfels over de opvoeding van hun kinderen in de film verwerkt hebben. Zoals de meer succesvolle horrorfilms van tegenwoordig zegt hij meer over de mensen dan over de monsters.”

De horrorfilm sloeg ook aan bij het festivalpubliek. “Het is niet makkelijk om een hele zaal vol filmliefhebbers angstkreten te laten uitslaan. Toch is dat wat John Krasinsky op SXSW deed met A Quiet Place,” schrijft Mashable. “Hij bracht het publiek in beroering met goede schrikmomenten, verrassend efficiënt drama en een zeer bevredigend einde.”

“Krasinski levert een crowdpleaser af waarin de horror niet met een grote knal binnenstormt, maar stilletjes fluisterend binnensluipt,” vindt IndieWire. “In dit informatietijdperk is het bevrijdend om meegesleept te worden door een film waarin elk geluid fataal kan zijn.”

/Film was onder de indruk van de score: “Die muziek is meestal ingetogen, tot de personages oog in oog komen te staan met de monsters die hen opjagen. Dan is hij plots luider dan we eigenlijk aankunnen.”

“Krasinski’s film is zenuwslopend,” besluit RogertEbert.com. “Het soort film dat je hart sneller doet slaan en de verwachtingen van de kijkers bespeelt, zonder hen als idioten te behandelen. Kortom, het is een hele goede horrorfilm.”

Op Twitter hadden andere recensenten het onder meer over “een masterclass in suspense” en “een kick-ass horrorfilm”.

Bron: EW