Vertigo

Een duizelingwekkende dosis cinema

20.02.2021

Eerste recensies docureeks over relatie Woody Allen en Mia Farrow online

door Vertigo

Op zondag 21 februari 2021 gaat de vierdelige HBO-docureeks Allen vs. Farrow van start en ondertussen staan de eerste recensies online.

De reeks gaat over de relatie tussen regisseur Woody Allen en actrice Mia Farrow, die vaak samenwerkten en twaalf jaar getrouwd waren. Onder meer de beschuldigingen van seksueel misbruik tegen Allen door zijn adoptiedochter Dylan Farrow komen aan bod.

De Los Angeles Times noemt Allen vs. Farrow een krachtige, uitgebreide en overtuigende reeks die Allens carrière en nalatenschap volledig dreigt te ruïneren.

IndieWire schrijft dat de hartverscheurende reeks de nagel in Allens doodskist zou moeten zijn.

Wat Entertainment Weekly betreft, is Allen vs. Farrow des te schokkender omdat de reeks geen grote onthullingen bevat, maar gewoon al het bewijsmateriaal tegen Allen laat zien.

The Guardian vindt de reeks doeltreffend maar overvol, waardoor onderwerpen als het onderscheid tussen kunstwerk en kunstenaar te vaag worden aangekaart.

Volgens The Hollywood Reporter komt de reeks emotioneel hard aan, maar is ze intellectueel niet genoeg onderbouwd.

The Playlist spreekt over een vernietigende aanklacht tegen Allen die zichzelf ondermijnt door in plaats van enkel Dylan Farrow ook mensen die niets bijdragen aan het woord te laten.