Vertigo

Een duizelingwekkende dosis cinema

07.07.2021

Eerste recensies deels in België gedraaide musical Annette online

door Vertigo

De deels in België gedraaide musical Annette is op de openingsavond van het festival van Cannes in wereldpremière gegaan. De eerste recensies van deze samenwerking tussen Leos Carax en muzikaal duo Sparks zijn ondertussen ook verschenen. 

Annette is een rockopera die het verhaal vertelt van de stand-upcomedian Henry (Adam Driver) en de operazangeres Ann (Marion Cotillard). Hun leven als glamoureus koppel wordt overhoop gehaald wanneer ze een kindje krijgen. Annette blijkt namelijk een heel wonderlijk wezen.

Deadline weet de bizarre film wel te smaken.

Volgens Entertainment Weekly past de hallucinante musical perfect in de sfeer van Cannes. Ook zij zijn vol lof over Annette, en over Adam Drivers acteerprestatie. Hoe het grote publiek zal reageren, blijft voor hen echter afwachten.

IndieWire omschrijft Annette als delicaat dansend tussen geniaal en desastreus. 

Volgens The Hollywood Reporter slaagt Carax er niet in om in Annette mysterie en magie om te zetten in een immersieve ervaring.

The Playlist vindt Annette een dromerige en surreële film die echter niet helemaal slaagt in zijn opzet.

Ook /Film heeft gemengde gevoelens: ze schrijven over een vreemde film met ernstige gebreken die desondanks briljante momenten bevat.

Variety, tot slot, vindt de samenwerking tussen Carax en Sparks weinig overtuigend.