Vertigo

Een duizelingwekkende dosis cinema

27.06.2018

Eerste recensies Ant-Man and the Wasp online

door Vertigo

Op Ant-Man and the Wasp blijft het hier nog even wachten, maar in de Verenigde Staten komt de film volgende week al in de zalen. De eerste korte reacties van de filmpers waren overwegend positief en dat is ook het geval met de eerste uitgebreide recensies.

Daarin wordt de film vaak een luchtige en welkome afwisseling genoemd na het zware Avengers: Infinity War, al vinden sommigen hem niet zo memorabel.

Zo biedt de film volgens IndieWire “een vrolijk tegengif voor de apocalyptische toestanden van Avengers: Infinity War“, maar is hij verder even snel vergeten als de eerste Ant-Man.

Ook The Hollywood Reporter vindt dat er weinig belangrijke dingen gebeuren in de film, maar dat is volgens hen een verademing. “Als de makers de film niet te ernstig nemen, moet het publiek dat ook niet doen,” klinkt het.

The Wrap zegt dat Ant-Man and the Wasp de pijn van Avengers: Infinity War verzacht en mogelijk de “liefste” film in het Marvel Cinematic Universe is. “Het is leuk om tijd door te brengen met grotendeels sympathieke personages die goeie dingen doen voor de mensen die ze graag hebben.”

Daar is IGN het mee eens. Volgens hen heeft regisseur Peyton Reed bovendien nog meer ingezet op alles wat goed zat in Ant-Man, met name de humor en energie. “De film is iets langer dan zijn voorganger,” staat te lezen, “maar de uitvoering voelt op een of andere manier strakker en zelfzekerder aan, wat zelden het geval is met een sequel.”

Uproxxx vindt eveneens dat het tijd werd voor een luchtigere Marvel-film waarin mensen het goed met elkaar voorhebben en dat gevoel komt ook terug bij ScreenCrushVanity Fair, Vulture.

Polygon prijst de humor en de slechterik van de film en Variety vindt dat Reed evoor zorgt dat het CGI-spektakel niet te overdonderend wordt door elk moment persoonlijk te maken. “Dat is niet hetzelfde als menselijk,” klinkt het, “maar goed genoeg voor de miniatuurversie daarvan.”

De mening van EW is een stuk negatiever: “Er wordt zoveel gelachen met Captain America: Civil War dat het lijkt alsof je een ticket hebt gekocht om het internet van twee jaar geleden te lezen. De sequel voelt niet aan als een film, maar als een meme over een Ant-Man-trailer.”

De Rotten Tomatoes-score van Ant-Man and the Wasp is momenteel 91 procent.