Vertigo

Een duizelingwekkende dosis cinema

10.09.2022

Eerste recensies Afrikaanse krijgersfilm The Woman King online

door Vertigo

Op het Toronto International Film Festival is The Woman King in première gegaan. De actiefilm over vrouwelijke krijgers in het Afrika van de 19e eeuw krijgt grotendeels goede kritieken. Recensenten spreken ook vol lof over de transformatie die Viola Davis ondergaat voor de film.

“Dit is een epische film die een groot publiek kan bekoren”, oordeelt The Hollywood Reporter. “Vergelijk het gerust met Braveheart, maar dan met Afrikaanse vrouwen.”

The Woman King zit tjokvol uitzonderlijke elementen”, vindt IndieWire. “De setting is levendig, de gevechtssc√®nes verbluffend en de goed gestoffeerde personages brengen het beste naar boven in de cast.”

“Er zijn wat problemen met de harde montage en het middelste deel van de film sleept onnodig lang aan”, schrijft Deadline. “Maar uiteindelijk gaat het tempo de hoogte in en stopt het momentum niet tot de film voorbij is.”

“The Woman King heeft iets lekker ouderwets”, besluit SlashFilm. “Dit is het soort van grootse historische actiespektakel dat Hollywood niet meer maakt. of tenminste: niet zo goed meer maakt.”

Lees meer over: