Vertigo

Een duizelingwekkende dosis cinema

Vertigo

09.09.2018

Eerste reacties Steve McQueen-thriller Widows online

door Vertigo

Steve McQueen volgt het Oscarwinnende 12 Years a Slave op met Widows, een bewerking van de gelijknamige Britse tv-serie. De heist-film gaat over vier weduwes (Viola Davis, Michelle Rodriguez, Elizabeth Debicki en Cynthia Erivo) van bankovervallers die de laatste, fatale klus van hun mannen tot een goed einde moeten brengen.

Widows werd na afloop van zijn wereldpremière op het Toronto International Film Festival uitgeroepen tot een geslaagde combinatie van commerciële- en arthouse-film met glansrollen voor Davis en Daniel Kaluuya als een psychopatische gangster.

IndieWire beschrijft Widows als een eerteklas genrefilm die tegelijkertijd zware onderwerpen als #MeToo en Black Lives Matter aansnijdt.

Ook The Hollywood Reporter prijst de film als een misdaadthriller die naar een hoger niveau wordt getild door over rassen- en genderproblematiek te spreken.

ScreenDaily bestempelt de film eveneens als een intelligent, entertained drama over emancipatie van vrouwen.

Volgens The Wrap is McQueen echter niet echt geïnteresseerd in de heist op zich, maar in de wanhoop van de personages. Hij zou het genre teveel naar zijn hand zetten en de pret ervan bederven.

Bekijk enkele lovende Twitter-reacties en een eerste fragment uit de film hieronder:

https://twitter.com/aliciamalone/status/1038656496358313984