Vertigo

Een duizelingwekkende dosis cinema

Vertigo

07.09.2018

Eerste reacties The Predator online

door Vertigo

De wereldpremière van Shane Blacks The Predator op het Toronto International Film Festival ging gebukt onder een controverse rond Blacks casting van een zedendeliquent waar de regisseur reeds meermaals mee samenwerkte. De film op zich kreeg licht gemengde kritieken.

The Hollywood Reporter zei dat de film “groter, gemener, ranziger en grappiger” is dan vorige afleveringen uit de reeks. Het publiek in Toronto zou alvast enthousiast gereageerd hebben.

Digital Spy vindt het de beste Predator sinds het origineel met Arnold Schwarzenegger en Black zelf. Dat zou de film grotendeels te danken hebben aan een slim script en de charismatische cast.

/Film vergelijkt hem met Taika Waititi’s oneerbiedige Thor: Ragnarok, maar schrijft dat de film bijna een overdosis humor bevat.

Volgens IGN blaast de film de franchise nieuw leven in, maar valt hij als een kaartenhuisje in elkaar in de overhaaste finale.

Variety beschrijft hem als een energieke rommelboel zonder samenhanged plot of geloofwaardige personages. Van het horroraspect waarmee de reeks begon, zou er zelfs geen sprake meer zijn.

Ook op Twitter heerste er verdeeldheid: