Vertigo

Een duizelingwekkende dosis cinema

Vertigo

01.09.2018

Eerste reacties op Suspiria-remake online

door Vertigo

Luca Guadagnino’s Suspiria heeft het filmfestival van Venetië op stelten gezet. De hommage van de Call Me by Your Name-regisseur aan Dario Argento’s horrorklassieker kon zowel op applaus als boegeroep rekenen. Sommigen konden er duidelijk van genieten, anderen verlieten halverwege de zaal.

De recensies zijn al even verdeeld en enkele bladen voorspellen dat de film even polariserend zal zijn als Darren Aronofsky’s Mother!.

Eén daarvan, IndieWire, noemt de horrorfilm grandioos, maar waarschuwt dat hij eerder zenuwslopend dan eng is. De choreografie van de Belgische Damien Jalet voor één bepaald dansnummer krijgt een speciale vermelding.

Variety gaat nog een stap verder en zegt dat hij zichzelf te serieus neemt. “Hij grijpt je aandacht en doet je af en toe schrikken, maar is noch eng, noch leuk.”

The Hollywood Reporter onderstreept dat de meningen over de film verdeeld zullen zijn. “Sommige horrorfans zullen het respect voor het origineel appreciëren, maar anderen zullen het gebrek aan echte horrorelementen betreuren.”

Ook The Playlist vergelijkt Suspiria met Mother! en beschrijft hem als “eersterangs horrorporno”.

Op Twitter waren de reacties haast unaniem uitzinnig:

https://twitter.com/TimotheeChalmat/status/1035827141454245888