Vertigo

Een duizelingwekkende dosis cinema

Vertigo

11.09.2018

Eerste reacties nieuwe Xavier Dolan online

door Vertigo

Na een aanslepend postproductieproces heeft Xavier Dolan eindelijk zijn nieuwe film, The Death and Life of John F. Donovan, voorgesteld op het Toronto International Film Festival.

De eerste Engelstalige film van de Canadese regisseur gaat over de briefwisseling tussen een 11-jarige jongen (Jacob Tremblay) en een tv-acteur (Game of Thrones-ster Kit Harington). Natalie Portman, Susan Sarandon, Kathy Bates en Thandie Newton maken ook deel uit van de cast.

The Death and Life of John F. Donovan kreeg na afloop van de wereldpremière een staande ovatie, maar uit de eerste reacties blijkt dat de meningen eerder verdeeld zijn.

The Hollywood Reporter schrijft dat Dolan ondanks de omschakeling van Frans naar Engels nog steeds over problematische moeder-zoon-verhoudingen spreekt. Zijn typische visuele stijl en emotionaliteit zouden ditmaal echter niet uit de verf komen met als resultaat een “halfbakken en langdradig psychologisch drama”.

Volgens The Playlist struikelt de film over de formele dialogen en de slordige structuur van Dolans scenario telkens hij op gang komt.

The Montreal Gazette denkt dat de typische Dolan-prent zowel bij de filmpers als het bioscooppubliek voor verdeeldheid zal zorgen.