Vertigo

Een duizelingwekkende dosis cinema

Vertigo

10.09.2018

Eerste reacties Moonlight-opvolger If Beale Street Could Talk online

door Vertigo

Na Barry Jenkins’ Beste Film- Oscar voor Moonlight waren de verwachtingen voor zijn nieuwe langspeler, If Beale Street Could Talk, hooggespannen

Voor de opvolger bewerkte de scenarist-regisseur het gelijknamige boek van James Baldwin. Daarin belandt een jonge, zwarte man (Stephen James) onterecht in de gevangenis voor verkrachting. Wanneer zijn vriendin (Kiki Layne) ontdekt dat ze zwanger is, probeert ze hem op tijd vrij te krijgen voor de geboorte.

De film kreeg lovende kritieken vanuit Toronto:

The Guardian prijst de schitterende beeldcomposities, het hartverscheurende verhaal en de vertolkingen van Layne en James.

Ook The Hollywood Reporter spreekt over een “prachtige en gevoelige” film, maar vindt dat hij net iets te trouw blijft aan Baldwins boek.

The Playlist noemt het een sublieme boekverfilming die niet alleen de dialoog, maar ook de humor, pit en complexiteit van de roman weet te vatten.

Volgens Variety wordt het sociaal realistische drama naar een hoger, poëtisch niveau getild door de schoonheid en menselijkheid die Jenkins aan boord legt.

Bij IndieWire wordt de film eveneens bestempelt als een meesterlijk en poëtisch romantisch drama.

Tenslotte noemt The Wrap het een levendige en heel romantische boekbewerking.