Vertigo

Een duizelingwekkende dosis cinema

Vertigo

29.08.2018

Eerste reacties First Man online

door Vertigo

In Venetië is Damien Chazelles First Man in wereldpremière gegaan. De nieuwe film van de La La Land-regisseur opende het festival en zette meteen de toon voor wat een topeditie kan worden.

De critici smulden namelijk van de biopic over Neil Armstrong (Ryan Gosling), de eerste man op de maan, en strooiden lustig met superlatieven.

The Playlist noemt het “een vlekkeloos gemaakt, spectactulair en heerlijk ouderwets epos waar je in ondergedompeld wordt”. Volgens hen zou het wel eens de ultieme film over de maanlanding kunnen zijn. Ook ScreenDaily was onder de indruk en sprak van een “bedachtzame, zelfs delicate film”.

Volgens The Hollywood Reporter is First Man een technisch hoogstandje en zorgt Ryan Goslings vertolking van de astronaut voor emotionele betrokkenheid, voelbare spanning en zelfs suspense. The Film Stage schrijft dat de film een enorme sprong voorwaarts is voor Chazelle, vergeleken met zijn vorige films. “Door zijn tragische ondertoon, complexe psychologie en claustrofobische beeldtaal steekt First Man er met kop en schouders bovenuit.”

Ontdek nog meer reacties en een gloednieuwe trailer hieronder:

Bron: /Film