Vertigo

Een duizelingwekkende dosis cinema

Vertigo

31.08.2018

Eerste reacties A Star Is Born online

door Vertigo

Bradley Coopers regiedebuut A Star Is Born is in wereldpremière gegaan op het filmfestival van Venetië. De film gaat over een alcoholverslaafde countrymuzikant (Cooper) die een jonge zangeres (Lady Gaga) ontdekt. De twee groeien naar elkaar toe en terwijl haar carrière in de lift zit, neemt de zijne een duikvlucht.

A Star Is Born werd goed ontvangen door de pers. The Hollywood Reporter noemt de derde remake van de originele film uit 1937 een “entertainende, warme en ruige hervertelling van een duurzaam verhaal over liefde, roem en tragedie”.

Variety beschrijft A Star Is Born als de authentiekste film over de rockwereld sinds Almost Famous en als “een herinnering aan de passie waar cinema rond draait”.

Volgens The Film Stage is Gaga de echte rijzende ster van A Star Is Born. Zij schrijven dat de film niet vernieuwend is, maar er dankzij de vonk tussen Cooper en Gaga in slaagt de Hollywoodklassieker eer aan te doen.

Volgens The Playlist is Cooper, in zijn rol als regisseur, de echte ster. “A Star Is Born is een teder, hartverscheurend verhaal met een heerlijke soundtrack over een relatie die kapotgemaakt wordt door alcohol,” wordt gezegd.

CineVue vindt dat het “doeltreffende melodrama” van zowel Cooper als Gaga sterren maakt.

ScreenDaily reageert tenslotte net iets minder enthousiast, maar geeft toe dat Cooper het voor elkaar heeft gekregen om de intense emoties van het traditionele Hollywoodmelodrama te vatten.