Vertigo

Een duizelingwekkende dosis cinema

06.06.2018

Eerste Ocean’s 8-recensies online

door Vertigo

Ocean’s 8 van regisseur Gary Ross (The Hunger Games), volgt Steven Soderberghs Ocean’s ElevenTwelve en Thirteen met een overvalteam dat volledig uit vrouwen bestaat. George Clooney, Brad Pitt, Matt Damon en co. zijn er ditmaal niet bij, maar Sandra Bullock, Cate Blanchett, Anne Hathaway, Sarah Paulson, Mindy Kaling, Rihanna, Akwafina en Helena Bonham Carter zijn wel van de partij.

De film werd inmiddels vertoond voor Amerikaanse critici en die hebben hem lauw onthaald. De cast krijgt alle lof, maar het verhaal zou te weinig om het lijf hebben en Ross’ regie zou verbleken in vergelijking met die van Soderbergh.

Volgens The New York Times houden de actrices de film overeind en blinkt Anne Hathaway uit dankzij haar perfecte komische timing.

Ook The LA Times prijst de cast en vooral Hathaway. De film wordt beschreven als een “entertainende zomerprent met enkele geweldige momenten”, die helaas iets te braaf is.

IndieWire vindt het spijtig dat de personages op de achtergrond verdwijnen eens de heist van start gaat, omdat ze samen met de kostuums het beste aspect van de film vormen.

Vulture schrijft dat James Cordens personage te veel aandacht krijgt en Rihanna’s te weinig. “Ocean’s 8 bewijst dat geen enkel ensemble van sterke, fantastische actrices opgewassen is tegen de middelmatigheid van een saaie mannelijke regisseur.”

EW noemt Ocean’s 8 een “lichtgewicht” zelfs voor een zomerfilm en Variety spreekt over een blij vlagen goeie heist-film, niet meer en niet minder.

The Wrap drukt hun ongeloof uit dat de film door een man geregisseerd werd. “De film doet wat hij moet doen, maar schrijft geen geschiedenis,” klinkt het nog.

Vanity Fair is vooral opgelucht dat de film geen ramp is en schrijft verder dat het een best leuke kijkervaring is.

The Guardian mist de charmes van Ocean’s Eleven-regisseur Steven Soderbergh en vindt dat Gary Ross’ regie ongeïnteresseerd en flets overkomt.

Ook The Hollywood Reporter meent dat Ross tekortschiet en verlangt naar een film met “conflict, suspense en gevoel, in plaats van een variant op een uitgemolken formule”.

Bron: EW

Lees meer over: