Vertigo

Een duizelingwekkende dosis cinema

16.11.2018

Eerste Mary Queen of Scots-recensies online

door Vertigo

In Mary Queen of Scots vertelt Josie Rourke de geschiedenis van de gelijknamige, Schotse vorstin (Saoirse Ronan) en haar conflict met de Engelse Queen Elizabeth I (Margot Robbie). Wat de filmpers betreft, is de regisseuse er grotendeels in geslaagd om er een opwindend verhaal van te maken.

Ronan en Robbie komen slechts in één scène samen in beeld, maar schitteren volgens  The Hollywood Reporter ook afzonderlijk. Ronan zou de show stelen en Robbie zou taai en gezagvol, maar ook menselijk overkomen. Het verhaal wordt heel actueel en aangrijpend genoemd.

The Guardian prijst Ronans quasi perfecte acteerwerk en spreekt over een boeiende hervertelling van de feiten, waar af en toe een loopje mee wordt genomen.

Ook IndieWire beschrijft het als een relevant, middeleeuws drama dat helaas net als zijn hoofdpersonages geen goede balans vindt tussen persoonlijke en politieke motieven.

The Wrap prijst de aanwezigheid van gekleurde mensen en vindt het verhaal heel intens, mooi in beeld gebracht en goed uitgewerkt.

Volgens The Playlist is het geen stijf kostuumdrama, maar integendeel een heel levendige film.

The Telegraph noemt het een weelderige en verrukkelijke blik op het verleden.

Tenslotte schrijft The Telegraph dat de geschiedenis opwindend tot leven wordt gebracht en dat Ronan een woeste Mary neerzet.

Bron: EW