Vertigo

Een duizelingwekkende dosis cinema

13.06.2017

Eerste Cars 3 recensies zoeven online

door Vertigo

Cars 3 gaat binnenkort in de States in première en uit de eerste reacties blijkt dat de threequel het niveau van aflevering één kan evenaren. Cars 2 lijkt zelfs vergeten en vergeven.

/Film vindt dit de eerste film uit de populaire franchise die het Pixar-label écht verdient. Het is een ambitieuze en verrassende onderneming geworden die teruggaat naar het hart van het origineel: het raceterrein.

Ook IGN vindt dit de beste aflevering uit de Cars-reeks. Er speelt meer dan enkel Lightning McQueen die een race wil winnen en het is de eerste Cars-film die niet alleen voor kinderen gemaakt lijkt. Met andere woorden: een mooie afsluiter voor de personages en misschien wel de gehele franchise.

Variety heeft het over een film die echt voor de fans gemaakt is: een liefdevol, doordacht verhaal dat op een aangenaam tempo verteld wordt.

THR en Vox zien veel gelijkenissen met Cars: thema’s zoals jong vs. oud en verandering vs. behoud krijgen opnieuw een prominente rol en de originele personages komen terug meer aan bod.

Uproxx ziet dan weer veel gelijkenissen met een andere film, namelijk Rocky III, en merkt ook op dat de film op een ouder publiek mikt dan de originele Cars.

Ook USA Today is positief over Cars 3, al vinden ze sommige woordspelingen echt wel flauw en de plot redelijk voorspelbaar.

Laughing Place zou Cars 2 het liefst helemaal vergeten en vindt Cars 3 het perfecte vervolg op het origineel. Als je het origineel goed vond, ga je Cars 3 geweldig vinden, klinkt het.

Bron: /Film

 

Lees meer over: