Vertigo

Een duizelingwekkende dosis cinema

Vertigo

05.09.2018

Eerste Captain Marvel-foto’s online

door Vertigo

Carol Danvers aka Captain Marvel (Brie Larson) wordt de eerste superheldin in het Marvel Cinematic Universe met een eigen solofilm. Deze werd geregisseerd door Anna Boden, Marvels eerste vrouwelijke regisseur, en Ryan Fleck, het duo achter Half Nelson. Volgens Larson wordt Captain Marvel alvast een uniek personage:

“Ze is haarzelf tegen wil en dank,” zei de actrice. “Ze kan agressief uit de hoek komen en is bij momenten opvliegend en een beetje opdringerig. Ze is ook impulsief en dat komt goed van pas in de strijd. Ze is altijd de eerste op het slagveld en wacht niet altijd op bevelen. Dat is volgens sommigen een slecht kantje.”

De film speelt zich af in de jaren negentig en gaat het klassieke oorsprongsverhaal uit de weg. In het begin van de film beschikt Carol reeds over haar superkrachten en maakt ze deel uit van Starforce, een team van buitenaardse elitesoldaten onder leiding van een mysterieus personage gespeeld door Jude Law.

Zijn ras, de Kree, levert strijd met de Skrulls, aliens die van gedaante kunnen veranderen. Zij worden aangevoerd door Talos (Ben Mendelsohn) en plannen een aanval op de Aarde.

Daar vindt Carol een bondgenoot in de vorm van spionage-organisatie S.H.I.E.L.D. waar de toekomstige directeur Nick Fury (Samuel L. Jackson) op dat moment nog een bescheiden bureaujob heeft. Ook zijn trouwe collega Phil Coulson (Clark Gregg) is er werkzaam en de film brengt ook bekende Marvel-gezichten Ronan the Accuser (Lee Pace) en Korath the Pursuer (Djimon Hounsou) uit Guardians of the Galaxy terug.

“Captain Marvel is geen perfecte superheld met een buitenaardse of goddelijke connectie,” zei Boden. “Wat haar zo bijzonder maakt, is haar menselijkheid. Ze is grappig, ook al vertelt ze niet altijd goeie grappen. Ze kan koppig en roekeloos overkomen en neemt niet altijd de beste beslissingen. Ze heeft echter een groot hart en straalt zoveel  menselijkheid uit, met alles dat daarbij komt kijken.”

Bron: EW