Vertigo

Een duizelingwekkende dosis cinema

Vertigo

25.07.2019

Eerste blik Venetië-gangers met Timothée Chalamet en Kristen Stewart onthuld

door Vertigo

Het filmfestival van Venetië heeft het programma van de 76e editie bekendgemaakt en tegelijk zijn er heel wat foto’s gelost van de deelnemende films.

Zo is er een eerste blik op The King, een bewerking van Shakespeares Henry IV, Part 1, Henry IV, Part 2 en Henry V door Animal Kingdom-regisseur David Michôd. Timothée Chalamet speelt de Engelse koning Henry V die na de dood van zijn vader de troon bestijgt.

De cast van de Netflix-film bestaat verder uit Robert Pattinson als Louis, de Dauphin van Viennois, Ben Mendelsohn als Koning Henry IV, Joel Edgerton als Sir John Falstaff, Sean Harris als Michael Williams, Lily-Rose Depp als Catherine van Valois en Thomasin McKenzie als Philippa van Engeland.

Verder werd ook een eerste kiekje van Kristen Stewart in Benedict Andrews’ Seberg vrijgegeven. Daarin kruipt Stewart in de huid van de Nouvelle Vague-actrice Jean Seberg. Zij kreeg het in de sixties aan de stok met de FBI vanwege haar relatie met de burgerrechtenactivist Hakam Jamal.

Naast Stewart duiken ook Jack O’Connell, Anthony Mackie, Colm Meaney, Margaret Qualley, Vince Vaughn, Zazie Beetz, Stephen Root en Yvan Atta op in de film.

Daarnaast schittert Penelope Cruz in Wasp Network, de nieuwe film van Olivier Assayas. De film met Ana de Armas, Edgar Ramírez, Wagner Moura, Gael García Bernal en Leonardo Sbaraglia is gebaseerd op het waargebeurde verhaal van vijf Cubanen die in de jaren negentig beschuldigd werden van spionage.

Ten slotte is Robert Pattinson ook te zien in Ciro Guerra’s Waiting for the Barbarians. De verfilming van J.M. Coetzee’s gelijknamige boek gaat over een groep soldaten die wachten op een oorlog met barbaren wanneer de onrechtvaardige behandeling van oorlogsgevangenen in hun kamp aan het licht komt. Pattinson is in het gezelschap van onder meer Mark Rylance en Johnny Depp.

Bron: IndieWire, IndieWire, The Playlist