Vertigo

Een duizelingwekkende dosis cinema

17.03.2020

Eerste bioscoopopening in China na corona-sluiting levert niet verhoopte resultaat op

door Vertigo

Op 16 maart ging de Zhongying Golden Palm Cinema in Urumqi als eerste bioscoop in China terug open nadat alle zalen eind januari gesloten werden. Er kwam echter niemand opdagen.

De uitbater deed een poging om bezoekers te lokken door gratis voorstellingen voor ouders en kinderen aan te bieden, maar volgens hem zijn de mensen zich nog enorm bewust van de veiligheidsmaatregelen om het coronavirus te bestrijden.

“We kunnen niet eeuwig dicht blijven,” zegt hij. “We kunnen ons enkel aan de voorschriften houden, de situatie aftasten en de feedback van de bioscoopgangers afwachten.”

Hij voegt eraan toe dat hij zonder publiek meer verlies draait dan door te sluiten. “Als er geen nieuwe releases zijn, maakt het eigenlijk niet uit of we open zijn of niet,” zegt hij. “Momenteel hebben we maar een handvol films en we zullen zien of er nieuwe komen.”

Op het programma staan onder meer de patriottische film My People, My Country die al sinds 30 september 2019 in de zalen loopt en Sheep Without a Shepherd die uitkwam in december.

Tot slot gelden er strenge regels voor wie toch naar de Zhongying Golden Palm Cinema zou trekken. Bezoekers worden gecontroleerd op koorts voor ze binnen mogen, verplicht om maskers dragen en aangeraden om zich te verspreiden over de zaal.

Bron: Variety

Lees meer over: