Vertigo

Een duizelingwekkende dosis cinema

Vertigo

07.05.2017

Eerste Alien: Covenant-recensies online

door Vertigo

Binnen een tiental dagen draait Alien: Covenant in de Belgische zalen. De internationale pers heeft echter al zijn mening mogen publiceren over Ridley Scotts derde aflevering van de duistere scififranchise.

IndieWire beschrijft de film als een bastaardkind van zijn filosofische voorganger Prometheus en de meer actiegerichte eerste twee afleveringen van Alien-franchise.

The Wrap vindt dat de sequel/prequel enkele zeer sterke momenten heeft – vooral wanneer de Xenomorph in beeld verschijnt – maar voor de rest maar weinig te vertellen heeft.

Screen International is harder. De film mag dan wel verder de brug dichten tussen Prometheus en Alien, hij is ook uitgesponnen, magertjes en – ondanks al het bloedvergieten – weinig beklijvend.

The Telegraph beschrijft de film als een waanzinnig toverdrankje van een gekke professor en oppert dat het resultaat mijlenver staat van de luie Alien-herkauwingsoefening waar de studiobonzen waarschijnlijk op hoopten.

Ook The Hollywood Reporter klinkt dolenthousiast: voor een zoveelste aflevering in franchise wordt Alien: Covenant opvallend goed geserveerd. Er is geen grammetje vet te bespeuren. Spanning, actie en dat ietsje meer: het zit er allemaal in.

 

Volgens Time Out London verdient Michael Fassbender alle lof. Hij acteert  de pannen van het dak: zijn prestatie zal je nog lang achtervolgen.

Bron: IndieWire