Vertigo

Een duizelingwekkende dosis cinema

20.11.2020

Edward Norton gaat viraal met Donald Trump-tirade op Twitter

door Vertigo

Edward Norton is viraal gegaan met een reeks tweets waarin hij uithaalt naar Donald Trump en zijn beschuldigingen dat de Amerikaanse presidentsverkiezingen vervalst zijn.

Norton denkt dat Trump zijn ambt niet wil afstaan omdat er hem allerlei juridische problemen boven het hoofd hangen en hij eerst alles in de doofpot wil stoppen. Verder denkt Norton dat Trump een deal wil sluiten om het Witte Huis te verlaten.

De acteur is ervan overtuigd dat het Trump niet om de verkiezingen van 2024 of persoonlijke verrijking te doen is. “Hij creëert chaos en bedreigt de democratie om te kunnen onderhandelen over een veilige aftocht,” tweet Norton.

“Het geloof in onze heilige instituten en beginselen is aan het tanen, maar zal stand houden,” vervolgt hij. “Trump vertrekt, onelegant en oneervol. Als we hem iets in ruil geven, zetten we echter de deur op een kier voor zijn terugkeer. We mogen niet toegeven.”

“Hij is een zeurderig, chagrijnig, humeurig, Grinch-achtig, wraakzuchtig watje dat uit pure wrok een pruillip trekt en zijn middelvinger probeert op te steken naar het hele land, zonder stil te staan bij de doden en stervenden,” voegt Norton eraan toe.

Bron: IndieWire