Vertigo

Een duizelingwekkende dosis cinema

24.06.2020

Edgar Wright openhartig over zijn haat voor Seth MacFarlane

door Vertigo

Edgar Wrights Scott Pilgrim vs. the World blaast dit jaar tien kaarsjes uit. De film flopte, tot jolijt van Seth MacFarlane die tijdens het openingsweekend ‘Scott Pilgrim 0, the World 2’ tweette.

“Ik ben nooit een fan geweest van Seth McFarlane en ik dacht ‘fuck you,'” zegt Wright en voegt eraan toe dat hij zich gedeisd hield tot MacFarlanes A Million Ways to Die in the West ook flopte. “Ik heb echter niets getweet, want ik ben geen monster.”

Universal-bons Michael Moses stuurde Wright een positievere boodschap. “Op maandagmorgen stuurde hij mij een e-mail met drie woorden: ‘Jaren, niet dagen.’ Het was één van de liefste e-mails die ik ooit van iemand in de filmsector heb gekregen.”

Verder zegt Wright dat Universal na het succes van Knocked Up voorstelde om Seth Rogen de hoofdrol te laten spelen in Scott Pilgrim vs. the World. Wright zag dat echter niet zitten en castte Michael Cera.

“Hij was de enige persoon die ik in gedachten had,” zegt Wright. “Ik hield van Arrested Development, hij is Canadees en broodmager, speelt gitaar en het idee van hem als een soort Romeo is inherent grappig.”

Bron: IndieWire