Vertigo

Een duizelingwekkende dosis cinema

22.05.2020

Edgar Wright onthult Quentin Tarantino’s bijdrage aan Scott Pilgrim vs. the World

door Vertigo

Edgar Wright heeft tijdens een online watch party van Scott Pilgrim vs. the World onthuld dat Quentin Tarantino en Tim Miller een bijdrage leverden aan de stripverfilming.

De film had volgens Wright namelijk geen begingeneriek tot Tarantino suggereerde om er één aan toe te voegen zodat ‘de mensen op hun fucking gemak werden gesteld’.

Het Ninja Ninja-spel dat Scott Pilgrim (Michael Cera) en Knives Chau (Ellen Wong) spelen werd geanimeerd door Tim Miller die later zelf de stripverfilming Deadpool zou inblikken.

Ook de Amerikaanse zanger Beck leverde een belangrijke bijdrage en schreef tweeëndertig nummers voor Scott Pilgrims band Sex Bob-omb in tweeëndertig uur tijd. Slechts een handvol songs hebben het eindresultaat gehaald.

Wright onhulde ook dat Brie Larson, die Soctt Pilgrims ex Envy Adams vertolkte, van hem niet mocht knipperen zodat ze meer op een animepersonage zou lijken. Die beslissing leverde hem op de set de bijnaam ‘The Blink Nazi’ op.

Scott Pilgrim vs. The World zou normaal in augustus nog eens op het grote scherm te zien zijn voor zijn tiende verjaardag. Door de coronacrisis gaat dat niet door, maar Wright beloofde dat er een nieuwe bioscooprelease aankomt.

Bron: THR