Vertigo

Een duizelingwekkende dosis cinema

Vertigo

24.02.2022

Echtgenoot doodgeschoten DoP Halyna Hutchins haalt uit naar Alec Baldwin

door Vertigo

Matt Hutchins, de man van de overleden DoP Halyna Hutchins, heeft uitgehaald naar Alec Baldwin. De acteur schoot Halyna per ongeluk dood op de set van de western Rust.

Baldwin zei onlangs tijdens een tv-interview dat hij de trekker niet overhaalde en niet verantwoordelijk is voor het incident. Dat is bij Matt in het verkeerde keelgat geschoten.

“Toen ik hem openlijk en in detail zag praten over Halyna’s dood, werd ik heel kwaad,” zegt Matt in het BBC-programma TODAY.

“Bovendien nam hij de verantwoordelijkheid niet op, hoewel hij juist had beschreven hoe hij haar om het leven bracht,” vervolgt hij.

Matt vindt het absurd dat de persoon die het pistool vasthad en deed afgaan niet verantwoordelijk zou zijn, maar zegt dat veilig wapengebruik niet het enige probleem was op de set.

“Er werden verschillende normen overtreden en er zijn meerdere verantwoordelijken,” zegt hij en voegt eraan toe dat Baldwins pogingen om sympathie op te wekken ongepast waren.

“Toen hij de verantwoordelijkheid op anderen begon af te schuiven en huilde, vroeg ik me af of we nu echt medelijden met hem moesten hebben,” vervolgt hij.

Bron: IndieWire