Vertigo

Een duizelingwekkende dosis cinema

12.10.2021

Dwayne Johnson openhartig over Fast & Furious-vete met Vin Diesel

door Vertigo

Dwayne Johnson heeft teruggeblikt op zijn vete met Vin Diesel, over wie hij ooit op Instagram schreef dat hij zich tijdens de opnames van de Fast & Furious-films als een ‘chicken shit’ en ‘candy ass’ gedroeg. Volgens Johnson was hij niet de enige die er zo over dacht.

“Ik had een slechte dag toen ik dat schreef, maar het was alsof elk crewlid naar me toe kwam en me bedankte, ofwel stiekem persoonlijk ofwel met een briefje,” zegt Johnson.

De acteur heeft echter berouw van zijn uitbarsting. “Ik had dat bericht niet op Instagram mogen zetten,” zegt hij. “Op het einde van de rit zit ik namelijk zo niet in elkaar en deel ik zo’n zaken niet. Ik handel dat soort bullshit in gesloten kring af. Het publiek hoeft daar niet van op de hoogte te zijn.”

Johnson voegt er aan toe dat zijn uitspraken over Diesel gemeend waren en bevestigt de geruchten dat hij achteraf met hem samenzat. “Het was geen vredige ontmoeting,” zegt hij.

“We hebben echter een goed gesprek gevoerd, waaruit heel duidelijk bleek dat we twee verschillende mensen zijn,” vervolgt Johnson. “We hebben ook besloten om het daarbij te houden.”

Wat Johnson betreft, zitten hij en Diesel op filosofisch vlak volledig anders in elkaar. “We kijken ook op een andere manier tegen de filmsector aan,” zegt hij. “Ik vind dat je iedereen op de set als gelijken moet beschouwen, van de studio tot de cast en crew, en met respect en nederigheid moet behandelen.”

“Je moet respect tonen voor het proces en voor alle anderen die evenveel en even hard werken als jij, als het niet meer is,” vervolgt hij. “Ik heb het altijd al belangrijk gevonden om eerlijk te zijn, iemand recht in de ogen te kijken en je aan je beloftes te houden.”

Bron: IndieWire