Vertigo

Een duizelingwekkende dosis cinema

06.08.2022

Dungeons & Dragons-regisseurs namen voorbeeld aan Jackie Chan en Jurassic Park

door Vertigo

De regisseurs van Dungeons & Dragons: Honor Among Thieves zijn erop gebrand hun film zo realistisch mogelijk te maken. Om dat te bereiken, grepen ze tijdens de opnames terug naar het werk van Jackie Chan en Steven Spielberg.

“Digitale stuntdubbels wilden we zo veel mogelijk vermijden”, legt John Francis Daley uit. “Daarom dachten we na over hoe Jackie Chan te werk ging in zijn films. Wat hij deed was uniek omdat hij veel totaalshots gebruikte. Zo heb je meteen een goed overzicht van alle actie. Bovendien komen de klappen voor de kijker iets harder aan omdat je ze zo duidelijk ziet.”

Daley en zijn coregisseur Jonathan Goldstein probeerden ook een goede mix te vinden tussen praktische effecten en CGI. “Op dat vlak was Jurassic Park onze totemfilm”, verklaart Daley. “Dat is werkelijk de perfecte fusie van praktische effecten en digitale effecten. De film is nog geen dag verouderd.”

Of de regisseurs in hun opzet geslaagd zijn, is te bekijken vanaf maart 2023. Dan verschijnt Dungeons & Dragons: Honor Among Thieves in de bioscoop.

Bron: CinemaBlend