Vertigo

Een duizelingwekkende dosis cinema

Vertigo

10.11.2020

Duizelingwekkende sitcomhulde en nieuwe stills Marvel-reeks WandaVision onthuld

door Vertigo

WandaVision, de eerste Marvel-reeks voor Disney+, is geïnspireerd op Amerikaanse sitcoms van de jaren vijftig tot negentig en bijgevolg werd de pilootaflevering in het zwart-wit gedraaid met een livepubliek.

“De serie is een liefdesbrief aan de gouden eeuw van televisie,” zegt WandaVision-coscenariste Jac Schaeffer, die ook Black Widow schreef. “We brengen hulde aan onze voorgangers, maar proberen ook nieuw terrein te verkennen.”

Hoofdrolspelers Elizabeth Olsen (Scarlet Witch) en Paul Bettany (Vision) benaderden de pilootaflevering als een toneelstuk en noemen het een angstaanjagende ervaring.

“Het was pure waanzin,” zegt Olsen. “Voor mij was het ook heel meta omdat ik als kind opnames van Full House bijwoonde, waar mijn zussen (Mary-Kate en Ashley Olsen) in meespeelden.”

WandaVision, waarin Scarlet Witch en Vision een schijnbaar gelukkig bestaan leiden als een soort sitcomkoppel, is een idee van Marvel Studios-hoofd Kevin Feige. Hij is naar eigen zeggen een grote fan van sitcoms.

“Vroeger bereidde ik me voor om naar de set te gaan door een oude sitcom te bekijken, omdat ik het nieuws niet meer aankon,” zegt Feige. “Ik gebruikte het als een vorm van escapisme waarbij alles netjes binnen de dertig minuten wordt opgelost.”

Een releasedatum voor WandaVision is er voorlopig niet, maar de reeks wordt deze winter verwacht op Disney+. Ondertussen zijn een aantal nieuwe stills verschenen van Scarlet Witch, Vision, hun buurvrouw (Kathryn Hahn) en een volwassen versie van Monica Rambeau (Teyonah Parris) uit Captain Marvel.

Bron: EW