Vertigo

Een duizelingwekkende dosis cinema

11.12.2020

Duizelingwekkende dosis Star Wars aangekondigd

door Vertigo

Tijdens een evenement voor Disney-investeerders heeft Lucasfilm heel wat nieuwe Star Wars-projecten aangekondigd, zowel voor het grote als voor het kleine scherm.

Zo zal Wonder Woman-regisseuse Patty Jenkins een nieuwe Star Wars-film getiteld Rogue Squadron regisseren. Het verhaal speelt zich af na The Rise of Skywalker en draait rond een nieuwe generatie gevechtspiloten.

In een filmpje zegt Jenkins dat ze zich laat inspireren door haar vader, een gevechtspiloot. Rogue Squadron wordt de eerste Star Wars-film van een vrouwelijke regisseur en haalt in december 2023 de zalen.

Verder onthulde Lucasfilm dat Hayden Christensen een comeback zal maken als Anakin Skywalker aka Darth Vader in de reeks rond Ewan McGregors Obi-Wan Kenobi voor Disney+. De serie zal zich tien jaar na de gebeurtenissen van Revenge of the Sith afspelen.

Daarnaast staan er twee spin-offs van The Mandalorian in de steigers: Rangers of the New Republic en Ahsoka. De eerste zal nauw verweven zijn met The Mandalorian en de tweede zal rond Rosario Dawsons The Mandalorian-personage Ahsoka Tano draaien.

Er komt ook een animatieserie rond R2-D2 en C-3PO, getiteld A Droid Story, en een serie rond Lando van Justin Simien (Dear White People), beide voor Disney+. Het is onduidelijk of Lando opnieuw door Billy Dee Williams of Donald Glover wordt vertolkt.

De serie rond Diego Luna’s Rogue One-personage Cassian Andor kreeg dan weer de officiële titel Andor en zal in 2022 te zien zijn op Disney+.

Bovendien is er een thrillertreeks getiteld The Acolyte van Leslye Headland (Russian Doll) in aantocht, die zich zal afspelen voor alle Star Wars-films en series tot nu toe, en een reeks korte Star Wars-animefilms van Japanse artiesten getiteld Visions.

Tot slot liet Lucasfilm een eerste teaser zien van de animatiereeks The Bad Batch, een spin-off van de animatiereeks The Clone Wars.

Bron: IndieWire, IndieWire, Deadline