Vertigo

Een duizelingwekkende dosis cinema

24.04.2021

Duizelingwekkende dosis Cannes-kanshebbers op een rijtje gezet

door Vertigo

Naast de reeds bekendgemaakte titels – Leos Carax Annette, Wes Andersons The French Dispatch en Paul Verhoevens Benedetta – maken nog heel wat films van en met grote namen kans om de Cannes 2021-selectie te halen.

Zo wordt ook Competencia oficial met Antonio Banderas en Penélope Cruz getipt, net als een aantal films die voor de afgelaste 2020-editie in de running waren.

Het gaat om Tre piani van Nanni Moretti (La stanza del figlio), Memoria van Apichatpong Weerasethakul (Uncle Boonmee Who Can Recall His Past Lives) met Tilda Swinton en Petrov’s Flu van Kirill Serebrennikov (Leto).

Verder buigt het selectiecomité zich naar verluidt over Triangle of Sadness van Ruben Östlund (The Square) met Woody Harrelson, Les Olympiades van Jacques Audiard (Un prophète) met Noémi Merlant en A Hero van Asghar Farhadi (A Separation).

Ook enkele films van vrouwelijke regisseurs zouden in aanmerking komen: Titane van Julia Ducournau (Grave), Feu van Claire Denis (High Life) met Juliette Binoche, Bergman Island van Mia Hansen-Løve (L’avenir) met Mia Wasikowska en Tim Roth en De son vivant van Emmanuelle Bercot (La tête haute).

Tot slot maken Where Is Anne Frank van Ari Folman (Waltz With Bashir), The Worst Person in the World van Joachim Trier (Oslo, August 31st), France van Bruno Dumont (Flandres) met Léa Seydoux en Tout s’est bien passé van François Ozon (Potiche) op een Cannes-première kans.

De officiële selectie wordt op 27 mei onthuld.

Bron: Variety