Vertigo

Een duizelingwekkende dosis cinema

Vertigo

22.01.2021

Duizelingwekkende dosis Belgische films getipt voor 2021-festivals

door Vertigo

De entertainmentnieuwssite ScreenDaily heeft een lijst samengesteld van vijftig films die kans maken om dit jaar voor een festival geselecteerd te worden. Op het lijstje staan onder meer de Vlaamse films Dealer en Rookie.

Dealer is het regiedebuut van D’Ardennen-acteur Jeroen Perceval en gaat over de band tussen een jonge drugsdealer (Sverre Rous) en een succesvolle acteur (Ben Segers). Veerle Baetens vertolkt de moeder van de drugsdealer.

Baetens speelt ook mee in Rookie, het regiedebuut van Lieven Van Baelen. De film draait rond een motorcrosser (Matteo Simoni), wiens leven door een ongeval op zijn kop wordt gezet.

Verder tipt ScreenDaily nog enkele films van Belgische regisseurs, waaronder Nobody Has to Know van Bouli Lanners (Les premiers les derniers) en Tim Mielants (De Patrick).

De film heette oorsronkelijk Wise Blood en speelt zich af in een strikt religieuze gemeenschap op een Schots eiland. Tot de cast behoren onder meer Lanners en Game of Thrones-acteurs Michelle Fairley en Julian Glover.

Ook Inexorable van Fabrice du Welz (Vinyan) wordt genoemd. De thriller gaat over een auteur (Benoît Poelvoorde) die inspiratie zoekt voor zijn volgende boek en een mysterieuze jongedame ontmoet.

Daarnaast maakt ook Les intranquilles van Joachim Lafosse (À perdre la raison) volgens ScreenDaily kans op een festivalselectie. De film draait rond de impact van een bipolaire stoornis op een koppel.

Tot slot staan er ook een aantal Belgische coproducties op het lijstje zoals de musical Annette van Leos Carax (Holy Motors) met Adam Driver en Marion Cotillard en het drama France van Bruno Dumont (Hors Satan) met Léa Seydoux.

Bron: ScreenDaily