Vertigo

Een duizelingwekkende dosis cinema

Vertigo

27.07.2018

Duizelingwekkend percentage Hollywood-scenaristes seksueel geïntimideerd

door Vertigo

Uit een onderzoek van de Los Angeles-afdeling van de Writers Guild of America is gebleken dat 64 procent van de vrouwelijke Hollywood-scenaristen reeds te maken kreeg met seksuele intimidatie. De incidenten vinden meestal plaats in de zogeheten writer’s room, waar schrijvers samenkomen om verhalen uit te werken.

Ruim 2.000 leden van de vakbond reageerden op de enqûete waaruit ook bleek dat 11 procent van de mannen reeds in contact kwam met seksuele intimidatie. WGA West spreekt van een “ontnuchterend inzicht uit eerste hand” en zegt dat het “essentieel en dringend” is om het probleem aan te pakken.

In januari van dit jaar stelde de vakbond reeds een aantal nieuwe richtlijnen op inzake seksuele intimidatie en wil nu een reeks gesprekken voeren over het samenstellen van een veilige writer’s room. “We blijven zoeken naar manieren om het beroepsleven van schrijvers en alle mensen waar ze mee samenwerken te vrijwaren van seksuele intimidatie en seksueel misbruik, alsook misbruik in het algemeen.”

Bron: IndieWire