Vertigo

Een duizelingwekkende dosis cinema

Vertigo

27.08.2020

Duizelingwekkend achter de schermen-drama van The New Mutants onthuld

door Vertigo

Volgens een bericht van de entertainmentnieuwssite Vulture ging het er achter de schermen van Josh Boones The New Mutants hevig aan toe.

Boone had oorspronkelijk een combinatie van een The Breakfast Club-achtige tienerfilm en een kleinschalige Blumhouse-horrorfilm in gedachten en kreeg de goedkeuring van 20th Century Fox.

De studio was echter niet tevreden met de eerste versies van het script omdat de punkrock-, eighties-toon die Boone had beloofd er niet in te bespeuren was.

In plaats bevatten de scripts naar verluidt vulgaire, ongeïnspireerde humor. Zo spoot een vrouwonvriendelijk personage voor geen enkele reden penissen op allerlei voorwerpen met graffiti.

Verder zouden de jonge mutanten waar het verhaal rond draait worden opgesloten door de X-Men zelf en zou Storm hun ‘sadistische bewaker’ zijn.

Bijgevolg haalde Fox er Scott Neustadter en Michael H. Weber bij, de schrijvers van Boones The Fault in Our Stars, om het script te herwerken.

Na verloop van tijd wilde Boone echter de John Hughes-achtige aspecten van de film benadrukken, terwijl Fox de horrorelementen in de verf wilde zetten. Daarom nam de studio nog een aantal scenaristen in dienst om het script onder handen te nemen.

Daartoe behoorden Chad Hayes en Carey W. Hayes, de schrijvers van The Conjuring, Joshua Zetumer, de scenarist van de RoboCop-reboot, Seth-Grahame Smith, de auteur van Pride and Prejudice and Zombies, en Scott Frank (Logan).

Boone en zijn coscenariste Knate Lee verwierpen hun versies echter één voor één en uiteindelijk gingen de opnames van start. Fox was ontevreden met het resultaat en zou zelfs overwogen hebben om van nul te beginnen.

Kort daarop werd de studio overgekocht door Disney en hoewel er plannen werden gesmeed om The New Mutants op Hulu of Disney+ uit te brengen, kreeg de film toch een bioscooprelease.

Bron: Vulture