Vertigo

Een duizelingwekkende dosis cinema

Vertigo

11.10.2020

Duitse arthousetopper Christian Petzold haalt uit naar Amazon Prime en Netflix

door Vertigo

De Duitse regisseur Christian Petzold (Phoenix, Transit, Undine) raakte eerder dit jaar besmet met het coronavirus en hield zich in quarantaine bezig met het bekijken van films.

“Ik stelde een filmfestival samen op basis van mijn dvd-verzameling en ben nog nooit naar zo’n goed festival geweest,” zegt Petzold. “Daarom heb ik een hekel aan Amazon Prime en Netflix. Ze maken geen zorgvuldige filmselectie en dat bezorgt mij hoofdpijn.”

Verder onthult Petzold dat hij aan een trilogie rond de natuurelementen werkt, waarvan Undine (water) het startschot is en The Red Sky (vuur) het vervolg.

The Red Sky heeft te maken met liefde, kussen en homosekusaliteit,” zegt Petzold en voegt eraan toe dat hij door de intieme aard van de film pas na de coronacrisis met de opnames gaat beginnen. “Ik kan hem niet maken met mondmaskers.”

Oorspronkelijk plande Petzold een dystopische film als zijn Undine-opvolger, maar door zijn COVID-19-besmetting is hij van mening veranderd.

“Ik zei tegen mezelf dat ik iets rond liefde en jonge mensen wilde doen, eens ik genezen was, en niet rond een wereld in crisis,” zegt hij. Verder leverde het coronavirus hem enkele koortsachtige, soms expliciete dromen op die het script van The Red Sky hebben gehaald.

Bron: IndieWire