Vertigo

Een duizelingwekkende dosis cinema

Vertigo

25.09.2021

Duidelijkheid over Bonds bioscooptoekomst en Daniel Craigs 007-gevoelens

door Vertigo

Door de geplande overname van James Bond-studio MGM door Amazon werd er even gevreesd dat No Time to Die geen bioscooprelease zou krijgen. Die vrees bleek ongegrond en nu hebben producenten Barbara Broccoli en Michael G. Wilson gezegd dat ook toekomstige James Bond-film op het grote scherm zullen te zien zijn.

“We hebben altijd films gemaakt voor de bioscoop en dat blijft onze positie,” zegt Broccoli. “Amazon heeft ons verteld dat de James Bond-films nog steeds bioscoopreleases zullen krijgen.”

Hoofdrolspeler Daniel Craig is alvast dankbaar en blij dat Broccoli en Wilson voet bij stuk hielden om No Time to Die een bioscoop- en geen streamingrelease te geven. “Het zou droevig geweest zijn als de film op een streamingdienst was beland, maar hij gaat effectief in de cinema uit te spelen,” zegt de acteur.

No Time to Die is Craigs vijfde en laatste James Bond-film en daar heeft de acteur gemengde gevoelens bij. “Het was een geweldige ervaring en het afscheid is heel emotioneel,” zegt hij in The Graham Norton Show.

“Ik ben blij dat ik er op mijn eigen manier een einde aan kon breien en daar ben ik de producenten heel dankbaar voor,” vervolgt hij. “Ik mis het personage echter nu al en zal waarschijnlijk heel bitter zijn wanneer het wordt overgenomen door iemand anders.”

Bron: Deadline, THR