Vertigo

Een duizelingwekkende dosis cinema

Vertigo

19.10.2015

Drôle d’oiseau wint publieksprijs studentenkortfilm in Gent

door Jimmy Van der Velde

Film Fest Gent organiseerde op zondag 18 oktober de vijfde editie van de Competitie voor Beste Belgische Studentenkortfilms. Winnaar van de ACE Image Factory Public Choice Award werd Drôle d’oiseau van Anouk Fortunier die studeerde aan LUCA School of Arts.

De publieksprijs is goed voor een grading-sessie ter waarde van €6500 bij het audiovisueel postproductiehuis ACE Image Factory voor een volgend filmproject. In Drôle d’oiseau wordt Zoë na een schooldag opgepikt door haar bipolaire vader, Pierre. Gewapend met haar fantasie, tracht ze de problemen waarmee haar vader dagelijks kampt te verzachten.

Alle studenten uit de erkende Vlaamse, Waalse en Brusselse filmscholen konden deelnemen aan de competitie. Naast de Ace Image Factory Publieksprijs, reikt de professionele jury bestaande uit Ely Dagher, Amira Daoudi, Charlotte De Bruyne, Emmy Oost, Mathias Sercu en voorgezeten door Dirk Van Extergem, de Nationale Loterij Prijs voor Beste Belgische Studentenkortfilm uit. Voor de uitreiking van die prijs, ter waarde van €2000, is het nog wachten tot woensdag 21 oktober.

Bron: FFG