Vertigo

Een duizelingwekkende dosis cinema

Vertigo

22.06.2016

Dreamworks Animation CEO: “We hebben 3D verknoeid”

door Marijn Claeys

Jeffrey Katzenberg, aftredend CEO van Dreamworks Animation, sprak op de CineEurope conventie in Barcelona over de toekomst van de cinema, en toonde fragmenten uit de aankomende animatiefilms Trolls en Boss Baby.

Katzenberg was niet bang voor zelfkritiek tijdens het panelgesprek: “We hebben het verknoeid met 3D,” gaf hij toe. “Het was een baanbrekende kans voor de filmindustrie. Mensen betaalden graag iets extra wanneer je ze een fantastische film aanbood die op artistiek vlak de creativiteit in de armen sloot en de eigenheid van die ervaring op handen droeg,” zei de CEO, die als voorbeelden Avatar, Monsters vs. Aliens en Life of Pi aanhaalde.

Andere producenten waren volgens hem echter de verkeerde weg ingeslagen en hadden van 3D een gimmick gemaakt. “Meteen verloren we de goede wil,” aldus Katzenberg.

Volgens Katzenberg ligt de toekomst van de cinema in het vergroten van de ervaring. “Een groot formaat trekt duidelijk mensen aan omdat ze een intensere ervaring willen, met een omvangrijk scherm, fantastisch geluid en een goede projectie.” Hij denkt dat mensen daar ook gerust meer voor willen betalen.

Ook digitale outlets zoals Netflix werden besproken binnen het panel, waarbij de suggestie werd opgegooid dat filmbedrijven net zoals deze operatoren datagebruik meer moeten benutten.

Bron: Variety

@MarijnClaeys