Vertigo

Een duizelingwekkende dosis cinema

Vertigo

04.09.2016

Don’t Breathe houdt Amerikaanse box-office opnieuw in wurggreep

door Filip Tyskens

De horrorfilm Don’t Breathe blijft in zijn tweede week stevig bovenaan staan in de Amerikaanse box office, met een weekendopbrengst van zo’n 15 miljoen dollar. Vorige week meldden we al dat Sony een stevige hit te pakken heeft met de relatief goedkope productie.

Suicide Squad bleef intussen op de tweede plek staan met een recette van 10 miljoen dollar. De superheldenfilm van Warner Bros. en DC bevestigt zo opnieuw zijn succes ondanks de slechte kritieken. De live action-adaptatie van Disney’s Peter en de Draak eindigde op een derde plaats met een opbrengst van 6,5 miljoen dollar.

Nieuwe releases zoals Derek Cianfrance’s drama The Light Between Oceans en de scifi-thriller Morgan hadden veel meer moeite om het publiek te overtuigen, met respectievelijke opbrengsten van 6,1 en 2,4 miljoen.

Labor Day, het Amerikaanse feest van de arbeid op de eerste maandag van september, is ook traditioneel het einde van het zomerseizoen. Momenteel ziet het ernaar uit dat de Amerikaanse cinema’s deze zomer 4,48 miljard hebben opgebracht.

Bron: Variety