Vertigo

Een duizelingwekkende dosis cinema

Vertigo

21.02.2020

Donald Trump spot met Oscarwinst Parasite en Brad Pitt tijdens verkiezingsspeech

door Vertigo

Tijdens een verkiezingsrally in Colorado Springs heeft de president van de Verenigde Staten, Donald Trump, van leer getrokken tegen de recente Oscarshow en specifiek tegen de winst van Parasite en Brad Pitt.

‘Hoe slecht waren de Academy Awards dit jaar?’, vroeg hij aan het duizenden aanwezigen tellende publiek. ‘Heb je gekeken? De winnaar was… een film uit Zuid-Korea. Hoe kan dat in godsnaam gebeuren? We hebben al genoeg handelsproblemen met dat land. Moesten ze hen echt een prijs geven? Was die film goed? Ik weet het niet.’

Hoewel hij toegaf dat hij Parasite niet gezien had, deinsde Trump er niet voor terug om de nostalgische kaart te trekken; ‘Kunnen we Gone With the Wind niet terugkrijgen, aub?’ En zo verwees de president naar een klassieker die ondertussen veel van zijn glans heeft verloren vanwege zijn problematische weergave van raciale relaties.

Neon, de Amerikaanse distributeur van Parasite, tweette als respons op Trumps uitspraken: ‘Valt te begrijpen. Hij kan niet lezen.’

Nadien moest ook Brad Pitt eraan geloven, die tijdens de Oscars de prijs voor Beste Mannelijke Bijrol won voor zijn vertolking in Once Upon a Time in Hollywood.

‘Ik was nooit een fan van de kerel. Hij stond recht en maakt enkele wijsneusopmerkingen. Hij is een kleine wijsneus.’ Daarmee verwees Trump naar Pitts opmerking dat hij met zijn speech van 45 seconden meer tijd kreeg dan dat John Bolton in de Senaat kreeg om te getuigen tegen de president.

Bron: IndieWire